BURGERI OD VEGAPČIĆ NADEVA SA INTEGRALNIM PIRINČEM I DOMAĆIM KREM SIROM✅

iPhoto by Nevena Veselinović

BURGERI OD VEGAPČIĆ NADEVA SA INTEGRALNIM PIRINČEM I DOMAĆIM KREM SIROM✅

  • null

    15 min

  • null

    Zdrava hrana, Maxi

  • null

    200 din

Bez trunke ulja, sa malo himalajske soli i začina, a na bazi klica koje su bogate enzimima ( glavni regulatori apetita). Recepte za burgere ili pljeskavice mi vrlo često tražite, pa vam otkrivam jedan jednostavan koji može da napravi svako.

Već začinjen @vegapcic nadev na bazi klica žitarica možete kupiti u Dis-u i u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane i koristiti ga kao fil za pite, sarmice, lazanje, ali i za pripremu ovakvih pljeskavica koje bez imalo ulja možete zapeći u rerni i konzumirati kao glavni obrok uz prilog ili kao zdravu užinu koju možete grickati posebno. ————————————————————————
1. Vegapčić nadev 250 gr
2. Integralni pirinač ( skuvan) 150 gr
Sjediniti mase i oblikovati pljeskavice. Ukoliko se masa prilikom oblikovanja lepi, ruke pokvasiti ili blago premazati hladno ceđenim uljem suncokreta.  Peći na 220 C 20 min.
Krem sir od i indijskog oraha
– 100 gr indijskog oraha prethodno potopljenog u vreloj vodi, procediti pa izblendati sa svežom vodom (20 ml), sokom 1/2 limuna, malo himalajske soli i 3 supene kašike nutritivnog kvasca @macrobiotic_prom
Poslužiti sa sušenim mlevenim sremušem i svežim spanaćem.
Prijatno! ☘️☘️☘️

 

 

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??