BIO ZALOGAJI SA HUMUSOM & MIKROBILJEM AMARANTA

iPhoto by Nevena Veselinović

BIO ZALOGAJI SA HUMUSOM & MIKROBILJEM AMARANTA

  • null

    15 min

  • null

    Zdrava hrana, Maxi

  • null

    300 din

ZAŠTO KONZUMIRATI MIKROBILJE ?

Mikrozeleniš su biljčice koje nastaju u fazi posle klijanja, a pre faze u kojoj postaju baby biljka.🌱unosom mikrozeleniša unosite znatno veću koncentraciju vitamina i minerala nego što ima odrasla biljka. 🌱 ove biljčice se proizvode u kontrolisanim, zaštićenim uslovima i znatno su čistije od biljke izložene raznim virusima i bakterijama. 🌱 intenzivnijeg su ukusa od odrasle biljke pa je potrebno konzumirati mnogo manje količine. 🌱 mogu se konzumirati u okviru salate, smutija, namaza i kao ukrasni zdravi dodatak sendvičima i kamapeima

RECEPT  ZA CANAPE  / fitnes hleb humusom iz creva @macrobiotic_prom sa kristalka salatom, svežim paradajzom, crnim lukom i mikrobiljem amaranta

Od mikrozeleniša možete naći gotovo sve. Estetski se izdavaja amarant sa svojom ciklama bojom, ali ukusom prednjači dajkon rotkva, rukolica, zatim su tu cvekla, keleraba, brokoli, crveni kupus, crni luk, bosiljak.

Ovaj zdravi zeleniš kao i začinske biljke možete lako nabaviti preko @plantica_mikrobilje posebno jer se tamo bilje uzgaja po jedinstvenom hidroponskom principu gde se koren hrani preko vode uz pomoć kamene vune kao podloge.

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??