ĐEVREK PIZZA

iPhoto by Nevena Veselinović

ĐEVREK PIZZA

  • null

    40 min

  • null

    Aroma, Maxi, Macrobiotic – Kičevska 30 (vege šunka bez soje)

  • null

    150 din

Ukus italijanske hrane je svima dobro poznat, a pogotovo kada je reč o jednom od omiljenih specijaliteta zvanom pizza. 🍕🍕Međutim, ono što verovatno niste imali prilike da probate, a još manje da i sam pravite, jeste specijalitet poznat kao “đevrek pizza” i to još u integralnoj, biljnoj, a nimalo manje slasnoj varijanti. 😋😋😋🙌🙌🙌
Video verziju ovog recepta možete pogledati na Telegraf.rs / kuhinja i sigurna sam da ćete pronaći svoj omiljeni doručak ove sezone.

Namirnice za Testo:

1.Integralno brašno po izboru / spelta, heljda, pšenica 500 gr
2. Topla voda otp 3 x manje od količine vrasna
3. HIMALJSKA so 2 supene kašike

Namirnice za nadev:
1. Organski paradajz iz konzerve
2. Mamas ili violife biljni kačkavalj
3. Vege šunka proizviđač Macrobiotic
4. Origano
5. Maslina za ukras ✔️

Priprema:

1. Umesiti testo / da odstoji min 30 min
2. Podeliti ga na manje loptice / otp 5 kom
3. Razvući svaku lopticu  oklagijom i u sredini nožem nacrtati X, zatim unutar njega urezati  krst tako da dobijemo sliku kao kada dete crta pahuljice snega. Po obodu razvucnog testa, u krug ( prečnik oko 3 cm)  namazati paradajz, zatim preko istom putanjom rendanu šunku, pa preko toga rendani sir. Sadim povući izrezano testo od centra ( tacke gde se spajaju sve urezane linije) i te trouglove spajati sa obodom razvucenog testa tako a se na kraju formira oblik đevreka sa trouglovima kroz koje se vidi nadev.
Najbolje je sve praviti direktno na podlozi za pečenje. Đevrek pizze  posuti origanom i peći 15 min na 220 C.

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??