COCONUT BALLS

iPhoto by Nevena Veselinović

COCONUT BALLS

 • null

  15 min

 • null

  Zdrava hrana, Maxi, Macrobiotic Kičevska 30

 • null

  200 din

 • null

  Ne sadrži gluten

 • null

  100% sirovo

Ove ukusne energetske kokos bombice nisu na bazi svežih urmi, jerbo takvih recepta već na pregršt što na blogu, što na instagramu i u video emisijama. Elem, urme su iako prirodan izvor šećera, vrlo kalorične i pune istog, te mi ponekada priznajem više prija agava sirup, organski kokos ili brezin  šećer nego li urme.
Ovde sam koristila eritriol koji se izvorno nalazi u grozdju, kukuruzu i medu i dobija se prirodnim procesom fermentacije mikroba.
GI mu je jednak nuli što znači da ravnomerno oslobađa energiju i ne dovodi do glukoznih oscilacija, do nagloj porasta šećera u krvi, te naglog pada i posedično smanjenog dotoka kiseonika u ćelije i mozak.
Ukus bombica je odličan, a prave se jednako brzo kako se i jedu 😋😘

Recept:
Namirnice:

1. 100% Kikiriki puter Macrobiotic Prom 3 supene kašike  ( vece pakovanje / teglica jer je posoljeno sa malo prirodne soli, lepši je ukus od manjeg pakovanja gde je puter  potpuno neutralnog ukusa )
2. Kokosovo brašno 2 supene kašike
3. Kokos protein 1 kafena kašika
4. Indijski orah 30 gr
5. 15 ml biljnog mleka / ovseno
6. Eritriol 3- 5 supenih kašika

Priprema:
1. Samleti indijski orah
2. Sjediniti sve sastojke i izblendati
3. Oblikovati i odložiti u frižider na 1 h
💋💋💋

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??