KIKIRIKI BUTER SENDVIČ

iPhoto by Nevena Veselinović

KIKIRIKI BUTER SENDVIČ

  • null

    15 min

  • null

    Zdrava hrana, Maxi

  • null

    300 din

Klasični sendviči nisu najsrećnije rešenje pre svega jer žitarice ma koliko integralne bile spadaju u domen kisele hrane koja svojim delovanjem podiže kiselost organizma što je temelj za imuno neravnotežu, međutim, ruku na srce, praktični jesu, ukusni itekako mogu biti, pa još ako ih jedemo samo povremeno i uz to  ispoštujemo obavezno potapanje žitarica i fermentisanje testa ukolio sami pripremamo hleb, onda ih slobodno mogu svrstati u kategoriju – OMILJENI!

Pogotovo ako se kriške beskvasnog integralnog hleba premažu najboljim kikiriki puterom  (Macrobiotic ) uz dodatak svežeg spanaća, sočnog chery paradajza i hrskavih listića badema, sa prelivom od ulja konoplje 😋😋😋.  MNJAM!

Recept 👇👇👇

Namirnice:
1.Beskvasni ražani  hleb
2. Kikiriki puter 100%
3. Spanać 2 šake
4. Chery paradajz
5. Listići badema nekoliko prstohvata
6. Hladno ceđeno ulje konoplje

Priprema:
1. Na tanke kriške hleba namazati puter u željenom sloju ( odliti ulje sa vrha koje je proizvod ceđenje kikirikija i iskoristiti ga za neku salatu)
2. Poređati listiće baby spanaća
3. Sledeći sloj – chery paradajz
4. Posuti listićima badema

Ja neretko dodajem i listove zelene salate i kuvane arama alge zatim ove lepotice isecem na pola i preklopim pa u providnu foliju i tašnucu za poneti 👣👣👣💋

PRIJATNO!

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??