BRZE MINERALNE ČOKOLADNE BOMBICE

iPhoto by Nevena Veselinović

BRZE MINERALNE ČOKOLADNE BOMBICE

 • null

  15 min

 • null

  Zdrava hrana, Maxi

 • null

  150 din

 • null

  Ne sadrži gluten

 • null

  100% sirovo

Sve sto je brzo, ne mora biti i kuso.
Kada se prave sirovi kolači od npr.orašastih plodova i sirovog kakaa ili fino mlevenog organskog rogača sa nerafinisanim kokosovim uljem jedino što odnosi vreme jeste prethodno potapanje koštunjavog voća ( kucajte na blogu u pretrazivaču fitinska kislena i videćete zašto) i hlađenje kolača posle pravljenja. Sam proces pripreme traje bukvalno 10 do 15 min.
Varijacija ima mnogo. Zavisi od mašte i raspoloženja. Ove bombice su osim kokosa uvaljane i u moringu. I to moram priznati više radi slikanja i kontrasta boja. Jer! Moringa jeste prebogata mineralima i vitaminima, esencijalnim aminokiselinama i ja je svakodnevno, kao već godinama spirulinu konzumiram po 1 kafenu kašičicu u smutijima gde se njen opor ukus utopi u kremastu strukturu i sladak ukus koji potiče od bana ili svežih urmi. Ako je međutim stavite kao ukrasnih omotač malo će da zagorči prilikom prvog zalogaja. Malo više 😂😂 Tako da imajte u vidu ako pravite za goste. Idemo na
Recept:
Namirnice:
 1. sveže neušećerene urme – 15 kom
 2. sirovi kakao prah – 3 supene kašike
 3. hladno ceđeno kokosovo ulje 1 supena kašika
Priprema:
 1. Sve sastojke sjediniti
 2. Rukom umesiti
 3. Oblikovati
 4. Uvaljati u kokosovo brašno i matcha/ spirulina ili moringa prah. Odložiti u frižider na min 2 sata. 💚

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??