SNIKERS MAFINI

iPhoto by Nevena Veselinović

SNIKERS MAFINI

  • null

    15 min ( mimo hlađenja u frižideru)

  • null

    Zdrava hrana, Maxi

  • null

    200 din

  • null

    Ne sadrži gluten

Praznični dani obično protiču uz obilje slatkiša koji u kombinaciji sa rafinisanom, a pogotovo hranom životinjskog porekla mogu toliko da opterete ne samo sistem varenja već i naš kompletan organizam izazivajući nagli skok šećera u krvi pa odmah potom još opasniju hipoglikemiju koja može dovesti raznih moždanih i srčanih smetnji da ne govorim o fatalnim posledicama ( posebno u kombinaciji sa ovim tempom života )
No da ne dužim priču o negativnim aspektima nezdrave ishrane, predstavljam vam jedan jednostavan recept sa namirnicama koje su samostalno bogate značajnim nutritijentima, a u kombinaciji doprinose stvaranju ukusa koja laksaju našim nepcima i podsećaju nas na najpoznatije svetske slatkiše.
Osnova:
1 /3 šolje sirovog kakaa
1/3 šolje organskog rogača
1/3 šolje nerafinisanog kokos putera
5 sirovih urmi
2 supene kašike kokos proteina
4 supene kašike praha žira
150 ml bademovog mleka
Dodatak:
Kikiriki sirovi
Kikiriki puter 100%
Sve sastojke iz osnove recepta umešati, izliti u kalupe, odližiti u frižider na 1,5 h. Potom dodati kikiriki i preko toga kikiriki puter, posuti chia semenkama i opet odložiti u frižider na 2 h.
Prijatno😘

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??