DETOX SMUTIĆ SA PŠENIČNOM TRAVOM

iPhoto by Nevena Veselinović

DETOX SMUTIĆ SA PŠENIČNOM TRAVOM

 • null

  10 min

 • null

  Zdrava hrana, Maxi, pijaca

 • null

  300 din za dva velika smutića

 • null

  Ne sadrži gluten

 • null

  100% sirovo

Ovaj detox smutić je više nego neophodan u svakodnevnoj ishrani. U sebi sadrži sastojak koji ja redovno ( do 2x dnevno) konzumiram u sokićima i smutijima. U pitanju je nešto što ja zovem zeleno zlato. Domaće je. Organsko i vrlo vrlo zdravo. Dovoljno je napomenuti da ga ljudi oboleli od kancera redovno uzimaju kao neophodan dodatak terapiji pa čak i kao samu terapiju. Zamrznuti sok speltine, pšenične i ječmene trave. Zeleni hemoglobin. Pomaže čišćenju krvi i izbacivanju nagomilanih teških metala. Postoji u vidu praha u mešavini sa slatkovodnim algama, ali
ja  koristim zamrznuti sok ( kao kockice leda) u celofanu koji se prilikom konzumacije skida. Može se naručiti elefonom tako da vam stiže do najbliže zdrave hrane ili na kućnu adresu kao meni🤗🐝🔔

Osim zelene kockice ovaj smutić sadrži  i japansku jabuku koja je odličan izvor vitamina C, ali i vlakana te je dobra za probavu, posebno kada se blago izloži pari.
Uz ananas koji sagoreva masti i daje posebnu slatkoću ovom napitku, možete dodati i malo soka sveže ceđene ponorandže radi lakšeg miksanja voća.

Recept:

Namirnice:
1. Ananas 1 ceo
2. Japanska jabuka 2 kom
3. Sok jedne ceđene pomorandže
4. Sveži đumbir -komadić  od oko 2 cm
5. Zaleđena kockica pšenične trave 1 ili 2 kom

Priprema:

1. Sve sastojke sjediniti i izblendati u blenderu
2. Kockicu možete odmah ubaciti u blender, a možete je dodati i po završetku pripreme smutića i mešati dok se ne istopi ( oko 2,3 min)
NE ZAGREVATI NITI IZLAGATI KOCKICU TOPLOTI. Voditi računa da ne bude van zamrzivača duže od vremena koje  je neophodno da se napravi napitak. U suprotnom kockica gubi neophodne enzime.

💚💚💚

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??