BULLETPROOF CREAMY COCONUT CAPPUCCINO

iPhoto by Nevena Veselinović

BULLETPROOF CREAMY COCONUT CAPPUCCINO

 • null

  5 min

 • null

  Zdrava hrana, Maxi

 • null

  100 din

 • null

  Ne sadrži gluten

Ovaj zdravi kapućino je mnogo više poseban nego što mu ime govori. Pre svega jer sadrži odličnu  mešavinu ašvaganda, maca i lukuma praha koju možete sami miksati ili kupiti već kombinovani miks.

Na duge staze se itekako isplati jer se dnevno uzimaju male doze, po 1 kafena kašika, a efekat na mozak, cirkulaciju, relaksaciju je ( pa neka je i placebo) evidentan.
Lukuma i Maca su poreklom iz Perua i bogate vitaminima A i B3 koji su neophodni za regeneraciju kože, kreiranje mišićne mase i pretvaranje hrane u energiju. Maca poboljšava rad celog organizma, a poznati je afrodizijak koji pomaže pokretljivost spermatozoida, ali utiče i na toplotu i zdravlje jajnih ćelija. Ukratko- podiže libido 🥁🎰
Ašvaganda je otp. snažnija verzija valerijane i doprinosi rekaksaciji, deluje kao snažna prevencija depresiji i anskioznosti.

I drugari. Ova kafa je pored svega mnogo ukusna😋😋😋

Recept:
1. Mix praha ašvagande, lucume i mace  1 kafena kašika  / pomešati   doze u odnosu 1: 1 : 0,5 i promešati – ili kupiti gotov mix Beyond ( najpristupačnije u Kičevskoj 30)
2. Krem kokos mleko – konzerva – 2 supene kašike
3. Kokos šećer po ukusu ili 2 supene kašike za one koji vole slađe ☺️
4. Bademovo mleko 300 ml / najlepše mi je ohlađeno, mada je vreme za toplu varijantu ( ako pravite toplo, pažljivo zagrejte mleko, da ne proključa )
5. Cejlonski cimet – prstohvat
6. Chili 1/3 kafene kašike
..i na kraju „kafa“ 🙂

7. Kafa od ječma -Inka – 1 supena kašika i ko baš ne može bez Ness -a / neka doda nekoliko zrnaca

Priprema:

1.  Sve sastojke sjediniti u blenderu
2. Samleti dok se ne napravi pena ( pena je manja ako ima više kokos krem mleka)
Ako želite veću penu, stavite manje kokos  krem mleka
3. Poslužiti i pocvoljati 💋💋

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??