CHIA PUDING AVOKADO & KAJSIJA

iPhoto by Nevena Veselinović

CHIA PUDING AVOKADO & KAJSIJA

 • null

  1o min

 • null

  Zdrava hrana, Maxi, pijaca

 • null

  350 din za tri doze pudinga

 • null

  Ne sadrži gluten

 • null

  100% sirovo

 

Masti se uglavnom vezuju za proces gojenja, ali nepravedno☝?️ jer one neophodne, zdrave i preporučljive koje  se nalaze u avokadu pored prevencije srčanim oboljenjima utiču i na normalan rad naših hormona i mozga. Sezona je kajsija i breskvi, ali i dinja. Narandžasta boja poručuje da namirnice obiluju beta karotenom koji se u našem organizmu pretvara u vitamin A i doprinose zdravlju naše kože, ali i zdravom bakarnom tenu ( uz obaveznu zaštitu i hlad) Kajsija je bogata kalijumom i samim tim odličan saveznik u izbacivanju prekomerne tečnosti čije nakupljanje čini da se osećamo ne samo tromije i nezadovoljnije, već opterećuje i skeletnu strukturu.

Chia puding u raznim varijantama je osim što je ukusna poslastica i veoma preporučljiv jer obezbeđuje telu neophodne nutritijente, hidrira organizam i pomaže probavni sistem.

Za ručak i doručak u letenjem periodu uvek zdušno preporučujem  što više mini zalogaja – zdravih canape – a, „sendviča“ od povrća ( kolutovi krastavca i tikvice umesto hleba ili podloga od beskvasnog hleba od celog zrna žitarica ) vegan sushi-ja ( prethodni recept) i obilje obrok salata ( sa semenkama, orašastim plodovima i zdravim prelivima ( imate recepte za domaći pesto sos i sir od indijskog oraha u sekciji namaza ). Kada se sve uzme u obzir, uvek sam za sve što doprinosi zdravlju, ALI ☝? ko još ne zna moju krilaticu – UŽITAK NE SME DA IZOSTANE ! Dakle, sve mora da bude i ukusno ?????

Recept:

Namirnice:

 1. Sveže kajsije – 10 kom
 2. Breskva – 2 kom
 3. Avokado 1/2
 4. Chia semenke
 5. Banana 1/2
 6. Ječmeni slad opciono – ja nisam dodavala jer dovoljno slatko, ali to opet zavisi od ukusa 

Priprema:

 1. Voće potopiti u vodu sa kasičicom sode bikarbone bez aluminijuma ili zeolita na 15 min
 2. Isprati, oljuštiti breskve i očistiti kajsije od koštica
 3. Izdubiti  polovinu avokada i iseći na komade
 4. Oljuštiti i iseckati bananu na tanke kolutiće
 5. Sve sastojke osim banane izblendati
 6. Ostaviti 10 min da chia semenke želatinizuju masu
 7. Za to vreme zid čaše ili teglice obložiti sa nekoliko kolutova banane ( smeša dovoljna za tri posudice od 200 ml
 8. Sipati smešu u posude
 9. ➡️➡️➡️Frižider
 10. Poslužiti ????

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??