SERATONIN BOOSTING SMUTIĆ

iPhoto by Nevena Veselinović

SERATONIN BOOSTING SMUTIĆ

 • null

  10 min

 • null

  Maxi, DM, Zdrava hrana

 • null

  150 din – 2 šejka

 • null

  Ne sadrži gluten

 • null

  100% sirovo

 

Bliži se proleće i osim ishrane bazirane na sezonskim namirnicama preporučujem što više presne ili lagane termički obrađene hrane kao što su salate, potaži, ali i hladno ceđeni sokići i smutiji????☀️. Detox nam je svima manje ili više neophodan, no suština nije u konstantnim ili povremenim iscrpljujućim dijetama već u umerenosti u jelu i piću, a pre svega u izbalansiranoj ishrani koja potencira alakalne (bazne ) namirnice ( voće i povrće). Birajte pre svega neprocesovane namirnice organskog porekla ili ono čemu pouzdano znate proces gajenja, tj. da nije izlagano otrovima u vidu raznih pesticida.

Ja praktikujem da svo voće i povrće potapam u rastvor zeolita na 15 min ili ga pre upotrebe tretiram rastvorom @vo&po ?

Recepti za slatkiše i peciva naravno neće izostati ni u ovom periodu, ali sada ću vam predstaviti  jedan od mojih omiljenih  smutija/šejkića koji osim što je slasnog ukusa, aktivira i naš hormon sreće. Taman za u susret vrbopucu ?

Namirnice:

-2 zrele banane

-2 ravne kafene kašike semena konoplje

-1 veća šolja tj. 300 ml  bademovog ili nekog biljnog mleka

-1 kafena kašika MLEVENOG lana

-par kapi hladno ceđenog chia ulja

-prstohvat cimeta

Priprema:

1. sve sastojke sjediniti i izblendati

2. ukrasiti po vrhu chia semenkama

3. Iscevčiti ???

CIMET osim osim što pospešuje metabolizam i doprinosi ukusu i mirisu namirnica koje pripremamo, predstavlja i poznati afrodizijački sastojak??? KONOPLJA  je odličan izvor proteina, pa iako u prahu i obezmašćena predstavlj dobar izvor zdravih masti tj.nezasićenih masnih kiselina kao što su Omega 3 masne kiseline.

Hladno ceđeno CHIA ULJE /www.incaprodukt.rs/ predstavlja kraljevinu izvora nezasićenih masti i najveći izvor Omega 3 na svetu. I kao takvo je moj omiljeni dodatak salatama i napicim.

LAN je osim za mršavljenje / potpomaže rad metabolizma/ takođe značajan izvor Omega 3, ali i vitamina B 17 poznatog kao najsnažnijeg saveznika u borbi protiv ćelija raka.

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??