DEZERT OD KINOE I ARONIJE

iPhoto by Nevena Veselinović

DEZERT OD KINOE I ARONIJE

 • null

  10 min

 • null

  dm Srbija,  Zdrava hrana

 • null

  200 din

 • null

  Ne sadrži gluten

 • null

  100% sirovo

Kaše se nekako uvek vezuju za dečiju hranu ili hranu profesionalnih sportista ako su u pitanju one obogaćene proteinima. E pa ova šarena kremić- kaša sa listićima organskog kokosa će se dopasti i jednima i drugima, deci, odraslima i sportistima. Zdrava je, presna i ukusna. Ujedno je i adekvatan doručak i dezert.

Zahvaljujući aroniji koja joj daje predivnu ljubičanstvenu boju ? predstavlja pravu nutritivnu bombicu ???

Dovoljno je da kažem kako su nakon nuklearne katastrofe u Černobilu lokalnom stanovništvu deljeni plodovi aronije, a koristi se i u svemirskom programu ishrane astronauta u svrhu bržeg  oporavka i prikupljanja snage.

Odlična je za cirkulaciju, sprečava začepljenje krvnih sudova, normalizira nivo glukoze u krvi i snižava povišeni pritisak. Pospešuje  varenje i izrazito je jak antioksidans.

Kokos je voće koje se u našim krajevima retko konzumira, a ima pozitivan efekt na celokupan probavni sistem jer se lako vari i bogat je hranljivim materijama i mineralima. Sirovo kokosovo meso osiguraće vam dodatne doze proteina, a uz to sadrži i organski sastojak koji ima antibakterijsko dejstvo i štiti jetru od oštećenja koja mogu uzrokovati alkohol i drugi toksini?..Dakle, posle malo bekrijanja, udri po kokosu☝️️?.

Namirnice:

-organske kinoa pahuljice incaprodukt.rs – 70 gr

-banana -1/5 kom

-prah mlevene organske aronije -2 kafene kašike

-biljno mleko- 30 ml

-kokosove ljuspice- 3 prstohvata

-chia semenke- 3 kafene kašike

-sirovi lešnik- 1 šaka

Priprema:

1.kinoa ljuspice izblendati sa 1 bananom štapnim mikserom ili u procesoru. Po potrebi dodati 2- 3 supene kašike biljnog mleka radi lakšeg miksanja

2.prah aronije pomešati sa ostatkom mleka -30 ml, sa polovinom banane i chia semenkama..sve dobro izmešati kako bi se prah aronije sjedinio u masu i ostaviti 5min da chia semenke želatinizuju smešu

3.u jednu polovinu posude sipati kašu kinoa-banana, a u drugu chia- aronija puding

4.mesto spajanja masa ukrasiti nizom kolutova banane, a ostatak površine kaše -chia semenkama, lešnikom i kokosovim listićima

5.uzeti kašičicu i umazati se od slasnog jedenja ??

Veganska ishrana nije samo soja – iako vegani jedu samo biljne proizvode, to ne znači da ne mogu jesti pomfrit, testeninu, palačinke, sushi (bez ribe) i pizzu. “Čoveče, pa oni su kao mi!” Da…jesu??